26.08.2015 14:56

Šalmanovické dýňobraní - PROGRAM - 26. 9. 2015

12:00 hodin - ZAČÁTEK AKCE - Šalmanovické dýňobraní.

Po zahájení akce si návštěvníci mohou zakoupit dýně různých druhů a velikostí u dvou milých prodávajících dívek. Zakoupené dýně bude možné hned na místě vydlabat a ozdobit dle své fantazie nebo za pomocí asistentek. Děti se budou moci účastnit soutěže o nejhezčí vydlabanou dýni a o nejhezčí strašidýlko. Aranžovací potřeby a sušiny budou k dispozici zdarma. Na místě bude také možno si zakoupit již předem připravené a ozdobené dýně, strašidýlka, podzimní věnce a dýňové náušnice z fimo hmoty ruční výroby místních žen. Letos se poprvé bude soutěžit o největší vypěstovanou dýni. Po zahájení akce se budou přebírat  a přeměřovat dýně od odvážných pěstitelů, kteří vstoupí do soutěže.

Návštěvníci se také mohou těšit na výstavu starožitného dřevoobráběcího nářadí Petra Krále a na výstavu fotografií Evy Němcové a Marušky Králové.

Zkrátka nepřijdou ani návštěvníci, kteří si rádi pochutnají na dobrém jídle. Pokrmy budou různých chutí, ať už sladké nebo slané, ale pozor, vždy najdete v jídle alespoň kousek toho našeho zdravého oranžového pokladu :).  Po zakoupení vámi vybraného jídla k němu dostane recept, abyste si dobrůtky mohli připravit  i doma.

A myslíme i na děti. Vaše ratolesti si mohou vyzkoušet vystřelit z luku a to přímo do dýně, mohou si nechat namalovat na obličej obrázek anebo kreslit na nafouknutý balónek strašidelné obličeje.

Druhý ročník Šalmanovického dýňobraní bude zpestřen prodejem výrobků lidové tvořivosti. 

Na akci se také představí místní včelaři a myslivci.

Od 13:00 hodin nás  bude doprovázet programem známá kapela VEHICLE CLUB BAND až do 17:00 hodin.

V 17:00 hodin bude vyhlášení výsledků v soutěžích a po udělení cen nás všechny čeká volná zábava pod pergolou, kde bude od 18:00 hodin hrát Regionální kapela.

Přijďte všichni, ať je nás hodně a skvěle se společně (po)bavíme!

 

—————

Zpět


Kontakt

Dýňobraní Šalmanovice